Herve Hoen - Poule de Herve

Opening eerste Mergelland Hoen wandelroute daverend succes

Zondagmorgen, 1 juni 2014, 10 uur meldden de eerste genodigde wandelaars zich op de Pley in Noorbeek. Nog wat onzeker over het weer werd een kopje koffie met een stukje vlaai genuttigd op het terras bij het gelijknamige Café. Het vooruitzicht om in de sporen van het Mergelland Hoen te treden om al wandelend via de natuur en omgeving van dit prachtige Zuid-Limburgse heuvelland het verhaal te horen van dit unieke Hoenderras, maakte dat de deelnemers eensgezind en verheugd op pad gingen.
 

Na de jolige groepsfoto werd de pas erin gezet. Door wei en bos, een stukje België en met een tussenstop bij Landgoed Moerslag slingerde de wandeling zich voort. De goede 13 kilometers vlogen voorbij, het weer was onze vriend en deelnemers genoten zichtbaar van de tocht, de heerlijke versnaperingen bij Landgoed Moerslag (zelfgemaakt Peresap, kippesoep en een glaasje wit) en elkaars aanwezigheid. Het Hoenderhofje dat bij het Landgoed is ingericht werd niet overgeslagen, en werd vereerd met een bezoekje onder begeleiding en met een kleine uitleg van eigenaar Maurice Ubaghs. Bekijk hiervoor de foto-reportage van fotograaf Guy van Grinsven.

Ruim in de middag, een half uur verlaat, arriveerde de voltallige groep weer in Noorbeek voor de afsluiting van deze onvergetelijke dag. In Herberg Saint Brigida (patroonheilige van de veeteelt) werd een lichte salade geserveerd en werden de ervaringen onder de deelnemers uitgewisseld om vervolgens met genoegen huiswaarts te keren. Het Mergelland Hoen heeft naam gemaakt, deze zondag 1 juni 2014, in Noorbeek. Gaat u de wandeling gerust eens overdoen, wie weet wie of wat u tegenkomt?

 

Terug