Herve Hoen - Poule de Herve

“Mergelland Hoen Culinair 2013”

Het Genootschap Herve / Mergelland Hoen heeft in 2013 hard gewerkt om met een beperkt aantal Mergelland Hoenders voor ca. 420 gezonde nakomelingen te zorgen. We zijn trots op dit fraaie resultaat. Bij de selectie zijn 80 hanen helaas niet geschikt bevonden om verder mee te fokken.

 

We hebben chef-kok Otto Nijenhuis van Chateau St. Gerlach, gelegen in Valkenburg aan de Geul, bereid gevonden deze hanen die in alle vrijheid zijn opgegroeid, voor een select gezelschap in zijn keuken van de eerlijke smaak te bereiden. Deze culinaire kennismaking met het Mergelland Hoen op zondag 27 oktober 2013, was dan ook voor alle 78 aanwezige gasten een hele “smaakverrassing”.

Jo Cortenraedt heeft hier een fraaie tv rapportage van gemaakt die is uitgezonden op zondag 3 november op L1 in het programma “Limbourgeois”, waarin hij rapporteert over het goede leven in Limburg.

Klik hier voor het filmpje.

Terug