Herve Hoen - Poule de Herve
Genootschap Herve/Mergelland Hoen heft zichzelf op
Stichting behaalt doelstellingen vijf jaar eerder dan verwacht

Na ruim vijf jaar van doorlopende successen houdt het Genootschap Herve/Mergelland Hoen op 27 oktober van dit jaar op te bestaan. De stichting die opkomt voor de instandhouding van het bijzondere hoenderras dat een half decennium geleden nog met uitsterven werd bedreigd, heeft eerder dan verwacht haar doel bereikt. ,,Alle doelstellingen die we bij de oprichting in gedachten hadden, zijn behaald”, zegt voorzitter Ton Wanders. ,,Niet in 2022, zoals we vijf jaar geleden inschatten, maar vijf jaar eerder.”
Lees meer
Acht mergellandhoeders voor de boerderij van Maasveld
Vrijdagmiddag 27 oktober werd de boerderij van Maasveld verrijkt met acht mergellandhoenders. Dezelfde middag droeg het bestuur van de Stichting Genootschap Herve / Heuvelland Hoen haar stichting over aan het bestuurd van de Vereniging Belgische Hoenderclub Nederland. Deze overdracht vond plaats op de boerderij van Maasveld.
Lees meer
Eerste Mergelland Hoen-ei 2017 uitgereikt an Luc Soete.
Buitengewoon lustrum-ei voor gouverneur Herman Reynders.

Sinds 2013 alweer wordt jaarlijks het eerste Mergellandhoen ei uitgereikt aan een persoon die een bijzondere rol vervult in de ontwikkeling van de Euregio Maas-Rijn. Dit jaar viel de beurt te eer aan professor dr. Lux Soete, voormalig rector maginificus van de Universiteit Maastricht. Gouverneur van Belgisch-Limburg krijgt tijdens de bijeenkomst een tweede 'eerste ei'. Dit is een jubileum-ei dat de euregionaliteit van het fokprogramma van de Limburgse oerkip wil benadrukken. Ton Wanders, voorzitter van het Genootschap Herve/Mergelland Hoen is blij met dit extra accent aan het euregionale karakter van het behoud van de Mergelland Hoen.

Lees meer
Glorieuze comeback Mergellandhoen
De mensen die het zwarte Mergelland-hoen, dat vrijwel uitgestorven was, hebben teruggefokt, beginnen een Euregionaal expertisecentrum. Ze willen ook gesponsorde kippenrennen gaan plaatsen bij demente bejaarden, die daar bewezen voordeel van kunnen hebben. hoen
Lees meer
Zef Roebroek maakt kunstvliegen van …..veren van het Mergelland hoen.
Zef Roebroek, Hoenderhof Houder "Op de Messem" in Borgharen heeft naast het houden van Mergelland hoenders zijn hart verpand aan het vliegvissen. Met de nekveren van een Mergelland Hoen heeft hij zelf een fraaie kunstvlieg gebonden.

Hij zegt daarover:
“Ich bèn gezaegend mit ut hubbe van drie sjoon aktiviteite woo ich mich de ganse daag mit beezig kèn hauwte en dan nog tied te kort kòm om dao alles veur gereegeld te kriege. Ut is wirke mit waatermeules, vleigvussje en ut fòkke van ut Mergelland krielhoen.
Lees meer
Gehandicapten Maastricht houden mergellandkippen
Cliënten met een meervoudige beperking van zorginstelling Radar in Maastricht zorgen voortaan voor twaalf jonge mergellandhoenderen.
Lees meer
Drie keurmeesters geslaagd voor keurmeester Mergelland Hoen 2016 te Assen
Tijdens de Noordshow in Assen hebben op 7 januari 2016, drie keurmeesters met goed gevolg examen gedaan voor het keurmeesterschap van het Herve / Mergelland Hoen.
Lees meer
Eerste ei 2016

Eerste Mergelland Hoen-ei 2016 voor architect Jo Janssen

uitgestorven, maar na een uitgekiend fokprogramma sinds enkele jaren terug opHet Mergelland Hoen, de bijzondere hoendersoort die in Nederland bijna was

Limburgse bodem is, is klaar om zijn eerste grote maatschappelijke rol te vervullen. In

de loop van dit jaar verrijst bij het hoofdkantoor van de Limburgse zorgorganisatie

Daelzicht in Heel een ‘Mergelland Hoen Dorp’ waar mensen met een verstandelijke

beperking als onderdeel van hun behandeling met de dieren in contact komen. Ze

kunnen de hoenders niet alleen horen en zien, maar desgewenst ook aanraken
.

Lees meer
Mergelland Hoen aanwezig tijdens Maasdalshow Vlodrop.
Hub Maar nam met 6 Mergelland Hoenders deel aan de Maasdalshow te Vlodrop, die plaats vond in het weekend van 10 tot en met 13 december 2015. In totaal waren er 23 Mergelland Hoenders aanwezig. Hub had de beste zwarte hen en de beste koekoek hen binnen de Provinciaal AOC klasse.  Het resultaat van de 6 door Hub ingezonden dieren.
Lees meer
Expertise Mergellandhoen Kunderhoes Voerendaal
Dhr. Wim Adams bezocht op zondag 25 oktober 2015 de "expertise" Mergelland Hoen in het Kunderhoes  in Voerendaal. De hoenderhofjeshouders brachten hun fokdieren mee om deze met officiële keurmeesters te beoordelen. Alle liefhebbers aan wie Mergellandhoenders waren geleverd, alsmede liefhebbers die nog in de wachtlijst staan waren hiervoor uitgenodigd om te komen genieten van de meer dan 100 Mergellandhoenders.
Lees meer
Genootschap krijgt erkenning van KLN bestuur voor ring Mergellandhoen
Het verzoek van ons Genootschap Herve/Mergellandhoen inzake het dragen van een rasring "Mergellandhoen/volgnummer" naast de door Kleindier Liefhebbers Nederland (KLN) voorgeschreven unieke voetring, is in de bestuursvergadering van de KLN besproken.
Lees meer
Ongerweg L1 - buitenplaats 25 aug. 2015, Hoonderhöfke
In de reportage van Ongerweg - Buitenplaats van L1 op 24 augustus 2015 werd aandacht besteed aan een hoonderhöfke op Landgoed Vaeshartelt. Bij lees meer kunt u de aflevering terugzien via de website van L1.
Lees meer
Genootschap Herve / Mergelland Hoen geeft acte de présence op Preuvefestival Vaeshartelt
Henry Wagemans vertelt vol trots over het wel en wee van het Mergelland Hoen, tijdens een zeer druk bezochte preuve festival op het Landgoed Vaeshartelt bij Maastricht op zondag 6 september 2015.
Lees meer
Ton Wanders zat in de L1 studio bij Limburgs Land
Ton Wanders  was afgelopen zaterdag 4 juli in de studio van L1 om tijdens het radioprgramma Limburgs Land te praten over het terugbrengen van het mergellandhoen in het Zuid-Limburgse Landschap.
Lees meer
Uitreiking van het ASG “Joachim Beuckelaer Eremerk 2014” aan “Ton Wanders”.
Op zaterdag, 23 mei 2015 werd door een afvaardiging van de ASG - Raad van Bestuur en de ASG-Beoordelingscommissie van de “Academie voor de Streekgebonden Gastronomie”, de jaarlijkse Benelux-onderscheiding “Joachim Beuckelaer Eremerk” uitgereikt aan Ton Wanders.

Lees meer
Buitenplaats Vaeshartelt in Maastricht opent nieuw Mergelland Hoen hoenderhok op 6 juni 2015.
Coordinator Hub Maar van het Genootschap Herve / Mergelland Hoen gaat samen met de beheerder van het landgoed de hoenders mee in top conditie houden. Liefhebbers kunnen het hele jaar door hier kennismaken met deze prachtige dieren. Het Genootschap is blij met deze prachtige locatie.
Lees meer
Nieuwe fietsroute Mergelland hoen
Maak kennis met het Mergelland Hoen tijdens deze fietsroute door het typische euregionale cultuurlandschap. Geniet van kleine dorpen en gehuchten en ontdek waarom deze Hoenders zich zo goed thuisvoelen in dit gebied. 
Lees meer
Te gast bij Aveve
Mergelland Hoen was zaterdag 11 april te gast bij Aveve. Er was een Kippen promotiedag bij Aveve te Heugem, Maastricht georganiseerd.
Lees meer
Natuurliefhebber Rob maakt Mergellandhoen klaar in 'Man Bijt Hond'
Elke donderdag een kookrubriek in 'Man Bijt Hond' met mannen, want koken is hot onder mannen. Vandaag: Natuurliefhebber Rob Meijs (53) gaat een mergelland hoen klaarmaken in een stoomkuiloven.
Lees meer
Recept: Mergelland Hoen uit een Kuiloven
In de uitzending van donderdag zag u de Keukenprinsen een heerlijke Mergellandhoen klaarmaken in een Kuiloven. Hieronder kunt u het recept vinden:
Lees meer
Ton Wanders, Genootschap Herve/Mergelland Hoen: Mergelland Hoenders kakelen en kukelen in alle talen
Steeds vaker wordt hij er voorzichtig aan herinnerd dat hij een beetje op leeftijd begint te komen, grapte Bernard Piette, directeur van het netwerkplatform Logistics in Wallonia (LiW). Op de eerste plaats wordt zijn baard elke dag een beetje witter. Daarnaast heeft hij steeds vaker een bril nodig om te kunnen lezen. En nu kreeg hij ook nog eens zijn eerste onderscheiding: als Honorair Consul voor Nederland in de Belgische provincies Luik, Namen en Luxemburg viel hem de bijzondere eer te beurt het eerste Mergelland Hoen-ei van 2015 in ontvangst te nemen.
Lees meer
Wim Meijer is geslaagd voor het examen "keurmeester Herve / Mergellandhoen"
De Limburger Wim Meijer, is op vrijdag 9 januari 2015 te Assen geslaagd voor het examen "keurmeester Herve / Mergellandhoen". Hierdoor is hij bevoegd om op officiële tentoonstellingen het Mergelland Hoen op basis van een vastgestelde rasstandaard te beoordelen.  Hij is hiermee erg verguld en dankt het Genootschap Herve / Mergelland Hoen, de organisatie van de Noordshow in Assen, de examinatoren van de KLN en de inzenders van het Mergelland Hoen.

 
Lees meer
Guy van Grinsven fotografeert Mergelland Hoen vanuit een bijzonder perspectief.
Guy van Grinsven fotografeert Mergelland Hoen vanuit een bijzonder perspectief.
                                                                                                   
 
Dank beste Guy voor je tomeloze inzet voor het Herve / Mergelland Hoen
Lees meer
Ware ambassadeur
Jan Schaareman brengt Het Herve / Mergelland Hoen op een zeer persoonlijke wijze in woord en beeld in Aviculture-Europe. 

Een ware ambassadeur van het Mergelland Hoen.

Klikt u door om het artikel te lezen.

Lees meer
Expertise Herve / Mergelland Hoen 2014
Zondag 12 oktober 2014 werd er voor de derde keer op rij een 
gezamenlijke expertise georganiseerd
in samenwerking met
de club Eleveurs de la Poule de Herve in Xhendelesse
(België)
 
Lees meer
Limburgs Land over de Mergellandhoen

Ton Wanders heeft iets met het Mergellandhoen.

Hij is een ambitieus project gestart om het Mergellandhoen weer te gaan fokken zodat deze binnen een aantal jaar weer veelvuldig te vinden is in Zuid-Limburg. In Belgie vond hij een krielvariant van deze kippensoort en bracht twee van hen gezellig mee naar de studio. Hij verklaarde waar de krielkip eigenlijk vandaan kwam. Deze werd speciaal gefokt in de middeleeuwen zodat de boeren hun grote eieren niet aan de landheer hoefde af te staan waardoor ze zelf meer eieren overhielden.

Lees meer
Gedicht: De mergelland hoon
De mergelland hoon. De dichter Wiely philippens woont in Eijsden gemeente Eijsden-Margraten. Hij heeft zich laten inspireren door het Mergelland Hoen. Een gedicht in het plaatselijke dialect.
Lees meer
Terrein Tapijnkazerne Maastricht wordt groener
In de conceptvisie Transformatie Tapijnkazerne, die uiteindelijk moet leiden tot een nieuw plan voor het voormalig kazerneterrein lezen we dat er meer aandacht voor educatie komt en wordt gekeken naar het toevoegen van ‘Limburgse fauna’ aan het gebied. Gedacht wordt onder meer aan het plaatsen van dieren als Mergellandhoen, Mergellandschaap en livar (varken).
Lees meer
Opening eerste Mergelland Hoen wandelroute daverend succes
Zondagmorgen, 1 juni 2014, 10 uur meldden de eerste genodigde wandelaars zich op de Pley in Noorbeek. Nog wat onzeker over het weer werd een kopje koffie met een stukje vlaai genuttigd op het terras bij het gelijknamige Café. Het vooruitzicht om in de sporen van het Mergelland Hoen te treden om al wandelend via de natuur en omgeving van dit prachtige Zuid-Limburgse heuvelland het verhaal te horen van dit unieke Hoenderras, maakte dat de deelnemers eensgezind en verheugd op pad gingen.
Lees meer
Opening “Mergelland Hoenderhofje Lutterade”
Op zaterdag 24 mei 2014 om 18.00 uur vond de feestelijke opening plaats van het “Mergelland Hoenderhofje Lutterade” van kippenliefhebber Michel van Moerkerk aan de Groenstraat 174 in Geleen. Burgemeester Sjraar Cox van Sittard-Geleen verricht de officiële opening door enkele fokdieren in het hoenderhofje te plaatsen.
Lees meer
Daelzicht voornemens een dorp voor Mergelland Hoen te bouwen
Naar verwachting wordt eind 2015 het eerste, officiële Mergelland Hoen Dorp geopend bij Daelzicht in Heel. Het dorp telt een verzameling van twaalf innovatieve en creatieve hoenderhokken, die door architecten uit de Euregio worden ontwikkeld. Het dorp is een initiatief van Daelzicht, Stichting Genootschap Herve / Mergelland Hoen en Jo Janssen Architecten Maastricht
Lees meer
Noordshow: Keurmeesters Adellijk Herve / Mergelland Hoen
Rene hut '' Tijdens de Noordshow was mij gevraagt foto's te maken van de keurmeesters die geslaagt waren voor het Herve''
Lees meer
Dappere Dodo's

Klik op de afbeelding van de folder voor een downloadbare en printbare PDF-versie.

Lees meer
Mergelland Hoen, kleurslag "blauw gezoomd", voor het eerst in Nederland erkend
Mergelland Hoen kleurslag "blauw gezoomd" is op donderdag 9 januari 2014 officieel erkend door de vereniging Kleindier Liefhebbers Nederland (KLN).
Lees meer
Vier keurmeesters slagen voor het examen Herve /Mergelland Hoen
Hub Maar, Raymond Ruyters,  Rene van de Kerkhof en Geri Glastra zijn op vrijdag 10 januari 2014 als eersten in Nederland geslaagd voor het examen "keurmeester Herve / Mergelland Hoen". Hierdoor zijn zij bevoegd om op officiële tentoonstellingen het Mergelland Hoen op basis van een vastgestelde rasstandaard te beoordelen. Keurmeesters worden binnen de landelijke vereniging Kleindier Liefhebbers Nederland begeleid, opgeleid en geëxamineerd.
Lees meer
Eerste Mergelland Hoen Ei 2014
Op 17 januari 2014 is het eerste Mergelland Hoen ei 2014 overhandigd aan mevrouw Ria Oomen, lid van het Europees Parlement. Dit gebeurde uit handen van Hub Maar coördinator Hoenderhofjeshouders van het Genootschap Herve Mergelland Hoen.
Lees meer
Mergelland Hoen in Landleven

Magazine voor buitenleven november 2013

Mergelland Hoen vertelt verleden en inspireert voor toekomst Ton Wanders aan het woord.

Lees meer
Ode aan de Mergellandhoen

De vorige week bezocht ik weer eens het prachtige en interessante museum Bonnefanten in Maastricht. Daar hangen momenteel ( tot 23 maart 2014) onder andere twee geweldig mooie schilderijen uit omstreeks 1660, genaamd `Hoenderhoeven `, van de relatief onbekend gebleven Roermondse kunstschilder Christoffel Puytlinck. Het herinnerde me meteen aan februari van dit jaar, toen ik een kijkje mocht nemen in `Westbroekhof ` de Hoenderkweekhof van Hub Maar in Geulle.

Lees meer
Ger Houben, presentator Limburgs Land L1 Radio, trotse Mergellandhoenbezitter
In het radioprogramma Limburgs Land van zaterdag 2 november 2013 kwam Ton Wanders aan tafel en bracht een gevederde vriendin mee die binnen de kortste keren door de studio vloog; Gertie het Mergelhoen. Ton Wanders is naast voorzitter van het Genootschap Herve / Mergelland Hoen, ook een trotste Mergellandhoenfokker en inmiddels is Ger Houben, presentator van het radio programma Limburgs Land trotse Mergellandhoenbezitter.
Lees meer
“Mergelland Hoen Culinair 2013”

Het Genootschap Herve / Mergelland Hoen heeft in 2013 hard gewerkt om met een beperkt aantal Mergelland Hoenders voor ca. 420 gezonde nakomelingen te zorgen. We zijn trots op dit fraaie resultaat. Bij de selectie zijn 80 hanen helaas niet geschikt bevonden om verder mee te fokken.

Lees meer
Een filmpje over de komst van het Mergelland Hoen naar Nonke Buusjke
Klik op lees meer voor het filmpje.
Lees meer
Dagexcursie 08 September 2013
Zondag 8 september 2013 maakten de Hoenderhofjeshouders van het Genootschap Herve / Mergelland Hoen en enkele leden van de Eleveurs de la Poule de Herve onder een stralende zon een bezoek aan Waalse en Nederlandse Hoender Hofjes. Kennisdelen was het thema van de dag.
Lees meer
Mergelland Hoen symbool levend cultureel erfgoed Euregio
Mergelland Hoen (koekoek) steunde woensdag 4 september 2013 de ambitie van de Stad Maastricht om in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa te worden. Meesterkok Wiel Rekko, Hub Smeets, directeur MCH, Mathieu Hulst, wijnhuis Hoeve Nekum en Sir Jeremy Isaacs, voorzitter van de jury bewonderen het levend cultureel erfgoed van onze Euregio. Aan de blije gezichten te zien een geslaagde bijdrage van ons Genootschap Herve / Mergelland Hoen.
Lees meer
Mergellandhoen naar Nonke Buusjke

''Een stichting ter bevordering van het met uitsterven bedreigde Mergellandhoen heeft gisteren vier exemplaren uitgezet bij het Nonke Buusjke in Schinveld''.

Lees het artikel dat verschenen is in dagblad de limburger door op lees meer te klikken

Lees meer
De kip met de zachte G is terug

Het Herve Hoen ofwel Mergelland Hoen is weer terug in Zuid-Limburg.Herve    
Enthousiaste fokkers werken nauw samenmet Waalse collega’s om
het ras
in stand te houden en te promoten. En dat lukt prima.
De vraag naar Mergelland Hoenders is groter dan de fokkers kunnen leveren

Lees meer
Zeldzaam Mergelland Hoen krijgt kans bij Natuurmonumenten

Natuurmonumenten heeft het Mergellandhoen afgelopen weekend officieel onder haar vleugels genomen. Anya Niewierra, directeur van VVV Zuid-Limburg, opende zaterdag het Mergelland Hoenderhofje Volmolen in Epen.

Lees meer
Mergelland Hoenderhofje Volmolen geopend
Zaterdag 23 maart 2013 heeft VVV Zuid-Limburg directeur Anya Niewierra het Mergelland Hoenderhofje Volmolen in Epen geopend. Anya reikte het beeldje van ‘Erkend Fokcentrum Mergellandhoen’ uit aan de trotse molenaar van Natuurmonumenten: 
Lees meer
De Rolls Royce onder de kippen
Het Herve Hoen is terug in Limburg, de provincie waar het ras vroeger al rondscharrelde. Een genootschap heeft de kip omgedoopt tot Mergellandhoen en wil de populatie van dit levend cultureel erfgoed door een fokprogramma behouden en uitbreiden. Kippen van het ras waren vroeger voor de gegoede burgerij in de Euregio een statussymbool. U kunt de reportage hier lezen.
Lees meer
Erkenning voor Mergellandhoen

Het Mergellandhoen is sinds afgelopen weekend officieel erkend als ras in Nederland. Fokkers mogen de kippen nu laten zien op kleindiertentoonstellingen.

Klik op lees meer voor het volledige kranten artikel.

Lees meer
Mergellandhoen - 8 jan 2013 - Radioverslag

Mergellandhoen - 8 jan 2013

 Klik hier om het radioverslag te beluisteren.
Lees meer
Gouverneur Theo Bovens van Limburg neemt eerste ei Mergelland Hoen 2013 in ontvangst.
Het eerste ei van het Mergelland Hoen, gelegd op 2 januari 2013, wordt op woensdag 9 januari om 13.00 uur officieel aangeboden aan Gouverneur Theo Bovens. Huub Maar, de coördinator van de twaalf hobbyfokkers Stichting Genootschap Herve / Mergelland Hoen heeft de eer het eerste ei op het Gouvernement in Maastricht aan te bieden, waarmee hij de aftrap van het fokseizoen 2013 markeert. Het is de bedoeling dat het Genootschap jaarlijks in de maand januari het eerste ei aanbiedt aan een persoon of instantie die het Mergelland Hoen een warm hart toedraagt.
Lees meer
Herve / Mergellandhoen (Kleurslag zwart) nu officieel erkend in Nederland.
HERVE / MERGELLAND HOEN (kleurslag zwart) nu officieel erkend in Nederland.

Rasstandaard
Tijdens de Bondsshow van de Bond Kleindier Liefhebbers Nederland (KLN) te Zuidlaren (Drenthe), die gehouden werd van 3 t/m 5 januari 2013, is door de Standaardcommissie het Herve / Mergelland Hoen positief beoordeeld. Met ingang van het seizoen 2013/2014 wordt het Herve / Mergelland Hoen opgenomen in de KLN standaard voor hoenders en dwerghoenders. Met deze erkenning is het vanaf nu mogelijk de Mergelland Hoenders in Nederland officieel ten toon te stellen en te laten keuren op basis van een door de KLN vastgestelde ras standaard.

Lees meer
Opening Hoenderhofje Wiel Ackermans, Berg en Terblijt
Klik op Lees meer voor het filmpje
Lees meer
L1 uitzending 3 november 2012
Klik op Lees meer voor het filmpje 
Lees meer
L1 uitzending mei 2012
Klik op Lees meer voor het filmpje
Lees meer
Markant Mergellandhoen naar Vijverdal
Klik hier voor de link naar het artikel van MaastrichtDichtbij.nl
Lees meer
Feestelijke opening Mergelland Hoenderhofjes

Feestelijke opening Mergelland Hoenderhofjes

De eerste feestelijke opening van de drie Mergelland Hoenderhofjes heeft op vrijdag 19 oktober plaatsgevonden.

klik op lees meer voor de rest van het artikel
Lees meer
Hoenderhofje "An der Put"

Opening door fotograaf Guy van Grinsven van het Hoenderhofje "An der Put" in Mheer van Wiel van Boeckel. Guy van Grinsven biedt eerste echte Mergel(land)ei aan, gevonden in de Sint Pietersberg en dus meer dan 80 miljoen jaar oud. Hij geeft hiermee op een ludieke wijze aan, dat het Mergelland Hoen er al was in de Krijttijd!!!!!

   

Lees meer
Mergelland Hoen op L1
Op maandag 8 oktober 2012 was er een uitzending op L1 over de introductie van het Mergelland Hoen in GaiaZOO door Minister Gerd Leers.
Lees meer
Mergelland Hoen & Gaiazoo

Zo’n vijftig jaar geleden verdween het Mergelland Hoen uit het Heuvelland van Zuid-Limburg. Eind mei 2012 keerde het hoen dankzij het Genootschap van het Herve/Mergelland Hoen terug in Nederland en inmiddels is het eerste fokseizoen succesvol afgesloten.Lees meer
Mergelland Hoen te gast bij Limburg Preuve Festival Limburg 2012.
Meer dan 4000 belangstellenden bezochten op zondag 9 september 2012 het Limburg Preuve Festival Limburg. Voor het Mergelland Hoen was grote belangstelling. Frans Van Oers, Huub Maar en Henri Wagemans zorgden bij de stand voor de nodige uitleg bij het Mergelland Hoen, hier aanwezig in de kleurslagen "zwart" en "koekoek".
Lees meer
Gerestaureerde boerderij?

Wat heb ik aan een gerestaureerde boerderij zonder bijbehorende kip?

Lees meer
Niveau BiZZ magazine euregio
Nieuwe "Niveau BiZZ magazine euregio" 2012; Genootschap Mergelland Hoen is er natuurlijk als eerste als de kippen bij.
Lees meer
Radiouitzending Limburgs Land

Op 21 juli werd Ton Wanders geinterviewd in het radioprogramma Limburgs Land op L1 radio. klik op lees verder voor het filmpje

Lees meer
Eerste selectie borelingen Mergelland Hoenders 2012 heeft donderdag 12 juli 2012 plaatsgevonden.

Huub Maar (links) en Frans van Oers (rechts), twee erkende keurmeesters van hoenders en dwerghoenders in Nederland hebben de eerste 63 jonge Mergelland Hoenders, geboren in het voorjaar van  2012 aan een eerste keuring onderworpen.
Lees meer
September 2012 beschikbaarheid bekend
Naar verwachting kunnen de liefhebbers die zich hebben  aangemeld voor het houden van Mergelland Hoenders medio september bericht verwachten over beschikbaarheid en de te verwachten levertermijnen.
Lees meer
Herintroductie Zuid-Limburgse kippensoort
Beste vrienden van het Mergellandhoen,

Wat hebben we op 25 mei een prachtige dag mogen beleven in ons Mergellanddorpje Noorbeek. Prachtig weer , volop belangstelling voor onze eregast het Mergellandhoen, genodigden die ons Genootschap een warm hart toedragen, te veel om op te noemen.
Lees meer
Limburgers introduceren het MergellandhoenEen groepje Limburgse fokkers heeft op de Dag van het Leven Erfgoed in Arnhem de eerste Mergellandhoenders getoond aan het publiek. Het ras vindt aansluiting bij de zeldzame Waalse Poule de Herve.
Lees meer
Eerste eitje van een jong Mergelland Hoen


Het eerste eitje van een jong Mergelland Hoen dat geboren werd op op 31 januari 2012 in Maastricht is gelegd.

Lees meer
KIP met een zachte G

klik op lees verder om naar de foto te gaan en het artikel te downloaden

Lees meer
Grote belangstelling voor het Mergelland Hoen bij kippenliefhebbers door het hele land
Klik op Lees meer om het artikel te lezen
Lees meer
Overzicht 21 t/m 27 mei
Klik op Lees meer om het gehele overzicht te zien van 21 t/m 27 mei
Lees meer
In de media

Zaterdag 26 mei van 08.00 tot 09.00 uur en van 09.30 tot 10.00 uur in het L1 radio programma Limburgs Land is Ton Wanders te gast met het Mergelland Hoen. Presentatie: Ger Houben.
De uitzending is terug te kijken via: www.l1.nl/programma/limburgs-land

Lees meer
Goeiemiddag Limburg - 23 mei 2012
Klik op Lees meer voor het filmpje
Lees meer
Bent u er als de kippen bij te Reijmerstok?
Het Mergelland Hoen is op tweede Pinksterdag 28 mei 2012, tijdens de kunstexpositie "De Poorten van Reijmerstok", te gast bij Leo en Maria Duizings, Reijmerstokkerdorpstraat 131.
Lees meer
De Mergellandhoen folder

Klik op de afbeelding van de folder voor een downloadbare en printbare PDF-versie.

Lees meer
Opening genootschap Mergelland Hoen

De feestelijke oprichting van de Stichting "Genootschap Herve / Mergelland Hoen" zal plaatsvinden op vrijdag 25 mei 2012 te Noorbeek. In het bijzijn van het bestuur van de "Société Des Eleveurs de la Poule de Herve" zal de Herve Hoen aan de genodigden worden gepresenteerd.


Lees meer